CARDET

To CARDET είναι ένα ανεξάρτητο, μη-κερδοσκοπικό, μη-κυβερνητικό ερευνητικό και αναπτυξιακό κέντρο που έχει ως έδρα την Κύπρο και συνεργάτες σε διάφορες χώρες. Κύριος στόχος του κέντρου είναι η προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης στο χώρο της εκπαίδευσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, κυρίως μέσα από πρακτικές βασισμένες σε τεκμηριωμένη έρευνα. Η ομάδα του κέντρου αποτελείται από βετεράνους σύμβουλους και επιστήμονες με πολύχρονη διεθνή πείρα στην ανάπτυξη και αξιολόγηση προγραμμάτων. Η ομάδα του CARDET έχει αναπτύξει και εφαρμόσει περισσότερα από 130 προγράμματα σε περισσότερες από 45 χώρες, πολλά από τα οποία έχουν χορηγηθεί από το UNDP-ACT, το USAID, τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Αλληλεγγύης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το CARDET είναι επίσης ο συντονιστικός φορέας του Μεσογειακού Δικτύου για τη Μετανάστευση, το Κυπριακό Σημείο Αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ιστοσελίδας για την Ενσωμάτωση και ο συνεργάτης του Migrant Integration Policy Index Project (MIPEX).
 
Iστοσελίδα: www.cardet.org

Πανεπιστημίο Λευκωσίας

Αποστολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι να παρέχει στους φοιτητές του εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, καθώς και την απαραίτητη στήριξη για την πραγμάτωση των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τους στόχων, βοηθώντας τους να υιοθετήσουν ρόλους ευθύνης στο ραγδαία μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο της συνεργασίας και της αλληλεξάρτησης.
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έχει το επιστημονικό υπόβαθρο, τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες για να στηρίξει ποιοτικά την ανάπτυξη του δικτύου, την προσέλκυση και διαχείριση των μελών του. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το CARDET διαχειρίζεται το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελούσιων Επιστροφών (www.vrenet.org), στο οποίο μεταξύ άλλων φορέων, ενεργό συμμετοχή έχει και ένας αριθμός Τοπικών Αρχών από την ΕΕ. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει εφαρμόσει ένα μεγάλο αριθμό σχετικών έργων.
 
Iστοσελίδαwww.unic.ac.cy

INNOVADE LI LTD

Η INNOVADE είναι εταιρία συμβουλών η οποία ασχολείται με θέματα κατάρτισης, δικτύωσης, και χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Ενημέρωσης για μεγιστοποίηση της ποιότητας υπηρεσιών και της παραγωγικότητας των οργανισμών. Έχει προσφέρει υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα φορέων σε όλη την ΕΕ. Επίσης, η INNOVADE είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Μεσογειακού Δίκτυού για τη Μετανάστευση.
 
Iστοσελίδαwww.innovade.eu

Δήμος Πάφου

Ο Δήμος Πάφου αποτελεί έναν από τους δήμους της Κύπρου με την πιο ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου και στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους δημότες οι οποίες αναπτύσσονται συνεχώς αφού η Πάφος θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Ο Δήμος Πάφου είναι από τους Κυπριακούς δήμους με το πιο ψηλό ποσοστό μεταναστών. Σε αυτό τον τομέα έχει να επιδείξει έργο σε πρακτικές ένταξης και διαχείρισης της διαφορετικότητάς. Επίσης ο Δήμος Πάφου έχει εμπλακεί σε μια σειρά από Ευρωπαϊκά Έργα.
 
Iστοσελίδαpafos.org.cy

Δήμος Έγκωμης

Η Έγκωμη βρίσκεται τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Λευκωσίας. Ο Δήμος Έγκωμης εργοδοτεί 34 υπαλλήλους και 108 εργάτες. Το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης αποτελείται από 12 Σύμβουλους και τον Δήμαρχο. Σημαντικός τομέας των εργασιών του Δήμου Έγκωμης είναι παραδοχή κοινωνικών υπηρεσιών για ένταξη στην τοπική κοινωνία, περιθωριοποιημένων ομάδων. Τέτοιες ευκαιρίες παρέχονται και μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες στα οποία συμμετέχει ο Δήμος.
 
Iστοσελίδαwww.engomi.org

Δήμος Αγίου Αθανασίου

Ο Άγιος Αθανάσιος βρίσκεται 3χλμ βόρειο-ανατολικά της Λεμεσού, σε μια μικρή κοιλάδα με λόφους, με θέα στη θάλασσα της Λεμεσού. Η ιστορία του Αγίου Αθανασίου ξεκινά από τα νεοελληνιστικά χρόνια. Πήρε το όνομά του από τον άγιο της κοινότητας, τον Άγιο Αθανάσιο. Σήμερα, ο Άγιος Αθανάσιος είναι μια αναπτυσσόμενη πόλη, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του παλιού παραδοσιακού χωριού και τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης. Το τοπικό Συμβούλιο παρέχει απεριόριστες ευκαιρίες για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, την υλοποίηση έργων, την παροχή υπηρεσιών, πολιτιστικών δράσεων, κινήτρων και την εμπλοκή των πολιτών για αιτήματα που φέρουν θετικά αποτελέσματα στην περιοχή. Η κοινωνική περίθαλψη, η κουλτούρα και οι αθλητικές δραστηριότητες, είναι μεταξύ άλλων, σημαντικές πτυχές της κοινωνικής πραγματικότητας για την οποία γίνεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια από το δήμο, αναπτύσσοντας την ίδια στιγμή τα απαραίτητα προγράμματα, εθνικές χορηγίες, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α.
 
Iστοσελίδαwww.agiosathanasios.org.cy

Δήμος Δερύνειας

Η Δερύνεια βρίσκεται 5 χλμ από την Αμμόχωστο. Από τον πόλεμο το 1974, το 70% της έκτασης του δήμου είναι κατεχόμενο. Ο πληθυσμός του Δήμου είναι περίπου 7.500. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται οι 1.000 πρόσφυγες που ζουν στον οικισμό προσφύγων της Δερύνειας ενώ δεν περιλαμβάνονται οι 3.000 πρόσφυγες κάτοικοι της κατεχόμενης ενορίας της «Κάτω Δερύνειας» που βρίσκονται όπως όλοι οι πρόσφυγες σκορπισμένοι σ' ολόκληρη την Κύπρο και στο εξωτερικό. Παρόλο που οι επιπτώσεις της τουρκικής εισβολής παρεμπόδισαν την πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου τόσο οικονομικά, όσο εμπορικά και τουριστικά, εντούτοις χάρη στην προοδευτικότητα και εργατικότητα των κατοίκων της και τις προσπάθειες των εκάστοτε Τοπικών Αρχών και Οργανωμένων Φορέων του Δήμου έγινε κατορθωτό η Δερύνεια να αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό.
 
Iστοσελίδαwww.deryneia.org.cy

Δήμος Αγίου Δομετίου

O Άγιος Δομέτιος είναι ένα μεγάλο αμιγές ελληνικό προάστιο της επαρχίας Λευκωσίας, περί τα τρία χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας. Καταλαμβάνει διοικητική έκταση 12 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων και περιλαμβάνεται στους Δήμους της επαρχίας Λευκωσίας. Τα 4/5 του εδάφους του βρίσκονται υπό Τουρκική κατοχή, από το 1974, και μόνο το 1/5 είναι ελεύθερο. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της σμίκρυνσης της έκτασης του Δήμου ήταν πολλές και παραμένουν ακόμα, παρόλη την οικοδομική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί εξελικτικά μέχρι σήμερα. Ωστόσο, ο Δήμος Αγίου Δομετίου λειτουργεί πολλά προγράμματα που παρέχουν διάφορες υπηρεσίες στους δημότες.
 
Iστοσελίδα: Municipality of Ayios Dometios